Sinulle jää tarina kerrottavaksi.

Ilmaisia kuvia - Free Images

Ilmainen kuvapankki - Pixbusterin synty

Korona-aikana heräsi halu auttaa pienyrittäjiä ja tarjosin Rodeon latausrajoituksetonta vuosisopimusta täysin veloituksetta taloudellisissa haasteissa painiville yrittäjille. Yllätti toden teolla miten haastavaa vaikeassa tilanteessa yhteydenotto vieraaseen kanssa yrittäjään oli ja yhteydenotot minuun olivat tosiaan yhdellä kädellä laskettavissa. Silloin heräsi ajatus, että nyt on oikea hetki ilmaiskuvapankin perustamiselle joka oli jo ollut vuosia suunnitteilla mutta aina kaatunut sekä ajan puutteeseen, että myös liian suureen hintalappuun. Korona kuitenkin poisti tuon aikahaasteen kun kuvauskalenteri tyhjeni parissa viikossa ja kun oli tarpeeksi aikaa tutkia asiaa löytyi tarpeeksi edullinen ratkaisu toteuttaa tuo ilmainen kuvapankki. Syntyi todellinen suomalainen yksisarvinen ilmaiskuvapankki Pixbuster.com. 

Pixbuster on ilmaiskuvapankki johon ei tarvitse rekisteröityä eikä kirjautua millään tavalla vaan kuvia pääsee suoraan lataamaan ja ladattava ilmainen kuva on aina korkearesoluutioinen.

Teknisistä syistä johtuen ovat ilmaiset kuvat myös Rodeon valikoimissa koska haluamme palvella meidän vuosisopimusasiakkaita mahdollisimman hyvin. Joten jos haluat varmistua, ettet vahingossa osta samaa kuvaa voit katsoa jos sama kuva löytyy Pixbusterin valikoimista. Pixbustern kuvavalikoima on kuitenkin huomattavasti suppeampi sisältäen reilut 2000 kuvaa kun taas Rodeon täysin suomalainen kuvakokoelma on lähes 40.000 kuvaa,

Kaikki Pixbusterin kuvat on hakusanoitettu ainoastaan englanninkielisillä avainsanoilla mutta kaikki valokuvat ovat suomalaisen valokuvaajan Juha Tuomen kuvia.

Pixbuster pähkinänkuoressa:

  • yli 2000 suomalaista korkearesoluutiokuvaa
  • ei rekisteröitymistä tai kirjautumista
  • ei pop-up mainoksia
  • blog artikkeleita hyödyllisistä palveluista
  • kuvia ei saatavilla ilmaiseksi muualta.
Be Funky Collage2

Milloin kannattaa käyttää ilmaisia kuvia?

Kuvat ovat tärkeä osa monenlaisia projekteja, kuten verkkosivuja, mainoksia, esitteitä ja somepostauksia. Laadukkaat ja tarkoituksenmukaiset kuvat voivat auttaa välittämään sanomaa, herättämään tunteita ja mielenkiintoa, sekä parantamaan projektin yleistä ulkoasua. Usein kuvien hankkiminen voi kuitenkin olla kallista, ja moni saattaa harkita ilmaisten kuvien käyttöä. Tämä artikkeli käsittelee, milloin kannattaa käyttää ilmaisia suomalaisia kuvia, ja milloin taas kannattaa ostaa tarvitsemansa kuvat.

Ensinnäkin, suomalaiset kuvat voivat auttaa välittämään paikallista kulttuuria ja tunnetta paremmin kuin ulkomaiset kuvat. Suomalaiset maisemat, ihmiset ja rakennukset ovat ainutlaatuisia ja erottuvat muista maista ja kulttuureista. Käyttämällä suomalaisia kuvia, voidaan välittää suomalaisuutta ja luoda yhteyttä paikalliseen yleisöön. Suomalaiset kuvat myös herättävät paremmin tunteita ja mielikuvia, jotka ovat tärkeitä suomalaisille ja voivat auttaa luomaan yhteyden yleisöön.

Toiseksi, suomalaiset kuvat ovat yleensä paremmin sopivia suomalaisiin tilanteisiin ja ympäristöihin. Esimerkiksi suomalainen metsä- tai järvenäkymä voi olla paljon sopivampi suomalaiseen verkkosivuun kuin ulkomaalainen vastine. Käyttämällä suomalaisia kuvia, voidaan paremmin välittää yleisölle tarkoitettua viestiä. Tämä voi myös auttaa parantamaan projektin yleistä ulkoasua, kun kuvat sopivat paremmin siihen tarkoitettuun ympäristöön. Suomalaisten kuvien käyttö yleisesti voi auttaa lisäämään projektin monimuotoisuutta ja yksilöllisyyttä. Käyttämällä suomalaisia kuvia, jotka on otettu eri puolilta Suomea, voidaan luoda erilaisia tunnelmia ja fiiliksiä. Kuvien monimuotoisuus voi lisätä projektin kiinnostavuutta ja erottua massasta.

Ostamalla suomalaisia kuvia voidaan tukea paikallisia kuvaajia. Suomalaiset kuvaajat ovat yleensä hyvin taitavia ja ammattimaisia, ja heidän työnsä ansaitsee arvostusta ja huomiota. Ostamalla suomalaisia kuvia, voidaan auttaa edistämään suomalaista kulttuuria ja taloutta sekä luomaan yhteyksiä paikallisiin tekijöihin.

Ilmaiset kuvat taas säästävät huomattavasti kustannuksia. Monille pienille yrityksille, aloitteleville yrittäjille ja yksityishenkilöille, kuvien hankkiminen voi olla kallis ja vaikea prosessi. Käyttämällä ilmaisia suomalaisia kuvia, voidaan säästää huomattavia kustannuksia ja saada laadukkaita kuvia käyttöön. Tämä voi auttaa pienempiä yrityksiä ja aloittelevia yrittäjiä kilpailemaan isompien yritysten kanssa, joilla on enemmän resursseja käytettävissä. Luonnollisesti on toivottavaa, että ilmaisia kuvia käytettäisiin vain alkuvaiheessa ja kuin ponnahduslautana parempaan taloudelliseen tilanteeseen jonka jälkeen voidaan siirtyä käyttämään maksullisia kuva- ja kuvauspalveluja.

Yhteenvetona, ilmaisten kuin maksullisten suomalaisten kuvien käyttö on hyödyllistä monella tapaa. Suomalaiset kuvat voivat auttaa välittämään paikallista kulttuuria ja tunnetta, sopivat paremmin suomalaisiin tilanteisiin ja ympäristöihin, tukevat paikallisia taiteilijoita ja kuvaajia, säästävät kustannuksia, välttävät tekijänoikeusongelmia ja lisäävät projektin monimuotoisuutta ja yksilöllisyyttä. Ilmaisten suomalaisten kuvien käyttö on siis erinomainen tapa parantaa projektin laatua ja kustannustehokkuutta samalla kun tuetaan paikallista taloutta ja kulttuuria.